Епископ милешевски разговарао са директорком Завода

Његово преосвештенство епископ милешевски господин  Атанасије примио је у епархијском двору у Пријепољу Директорку Завода за заштиту споменика културе из Краљева мр Катарину Грујовић Брковић.

Циљ њене посете је било враћање књиге Минеј за месец март из 1869. године која је пре неколико година заједно са иконама из манастира Успења Пресвете Богородице у Бистрици однета у Завод у Краљеву на стручну анализу и процену вредности као културног добра важног за Републику Србију.

Гђа Катарина је Епископу пренела све детаље посла који су стручне службе Завода урадиле. Изразила је своје дивљење вредним књигама и иконама које поседује Епархија али и задовољство због изузетне и плодне досадашње сарадње Завода са Епархијом, дајући уједно и неопходне смернице за будуће заједничко деловање двеју институција.

Преосвећени Епископ Атанасије се захвалио гђи директорки на њиховом труду и професионалности у раду, уз напомену да ће сарадња Епархије милешевске и Завода за заштиту споменика културе бити настављена и у будућности а све у циљу заштите културног добра на простору Епархије милешевске.

На крају састанка саговорници су разменили пригодне дарове.

Овај унос је објављен под НАСЛОВНА. Забележите сталну везу.